september 2012 t/m september 2013

MUSEUMSTRAAT

In 2013 gingen negen vooraanstaande musea uit Rotterdam en omstreken op reis en trokken bij Rotterdammers thuis in. Die waren museumdirecteur voor een dag. Hun huis werd met schatten uit de collecties omgetoverd tot een museum. Daarvoor stelden museummensen en bewoners met veel flair een heel persoonlijk verhaal samen. De museumstraat is achter de voordeur van woningen waar wordt geleefd: soms wordt er geklust, je klautert op een boot, je staat middenin een studentenhuis met een muur van bierkratjes of je krijgt een kijkje achter de oprijlaan.

> filmpje Museumstraat 2013

In 2012 maakten we de eerste editie van Museumstraat vanuit het Rotterdamse programma Cultuurbereik/Musea in de wijken. Ik was toen voorzitter van de werkgroep Musea in de wijken. In 2013 hebben we stichting Museumstraat opgericht om met een groep enthousiaste musea op eigen kracht het concept verder uit te bouwen. Daarbij had ik de rol van projectleider. Na deze succesvolle editie heb ik het project overgedragen aan een nieuw team van projectleiders die de editie van 2014 realiseerden. Museumstraat heeft een vervolg gekregen in Amsterdam.