februari - augustus 2011

EDUCATIEF CONCEPT ZINGENDE BEELDEN

Opdrachtgever: Cultuur19, Leidsche Rijn/Utrecht

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Nederland. Met de opening van het Beeldenpark in 2009 en de opening van het Theepaviljoen met speeltuin is het park nu helemaal klaar om gebruikt te worden. Zingende Beelden is een terugkerend programma dat de beelden in het Máximapark op een bijzondere manier in de schijnwerpers zet.

Mijn taak: Bedenken en organiseren van een kunstroute met workshops langs de zeven monumentale beelden in het Máximapark in Leidsche Rijn in het kader van Zingende Beelden 2011. Honderden kinderen en hun ouders komen bij de beelden tekenen, dansen, kleien en zagen onder leiding van kunstenaars.

Na afloop zijn de opdrachten uit de workshops verwerkt tot een blijvende beeldenroute op papier voor kinderen en hun ouders.

> www.zingendebeelden.nl / www.cultuur19.nl /