augustus 2009

PROJECTLEIDING CAMPING BEYOND

Opdrachtgever: Beyond Leidsche Rijn, Utrecht

‘Beyond Leidsche Rijn, de Vinex-opgave voor de kunst’ was een plan voor de verkenning van de relaties tussen beeldende kunst, het landschap, stedelijk leven en het bouwprogramma in Leidsche Rijn. Beyond is in 2009 ten einde gekomen. Als ‘afscheidscadeau’ realiseerde Beyond zeven kunstwerken van internationaal vermaarde kunstenaars.

Mijn taak: Ontwikkeling en projectleiding van het educatief programma bij het nieuwe beeldenpark. Terwijl internationaal bekende kunstenaars bouwden aan een beeldenpark in het Leidsche Rijn Park, werkten de kinderen op Camping Beyond aan hun eigen beeldenpark. Zij maakten een vergelijkbaar proces mee als de kunstenaars van het beeldenpark en konden al uitgebreid kennismaken met de echte beelden toen die nog in aanbouw waren. Het tijdelijke kinderbeeldenpark werd in september 2009 samen met het grote beeldenpark geopend.
> www.campingbeyond.nl / www.beyondutrecht.nl / www.zingendebeelden.nl