jan - juni 2019

PRAKTIJKONDERZOEK ALLE RUIMTE

Alle Ruimte is een initiatief van Liesbeth Eshuis en Marieke Haandrikman. In de programma’s van Alle Ruimte gaan kinderen en jongeren aan de slag in de werkplaatsen van kunstenaars en vakmensen in de wijk Oud-Charlois in Rotterdam. De initiatiefnemers hebben de ambitie het project te laten groeien tot een blijvende factor in de wijk.
In januari 2019 startte Alle Ruimte met een pilot lessenserie voor twee klassen van een school en vier geluidskunstenaars uit de wijk.

Om deze pilot optimaal te benutten als leermoment, heb ik praktijkonderzoek gedaan om inzichtelijk te maken welke waarde het project creëert. Hiermee kon Alle Ruimte partners, scholen en financiers een onderbouwd voorstel doen voor vervolg en de aanpak verder aanscherpen.

>alleruimte.org